Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne babeczki"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w talarki, a kiełbasę w cienkie plasterki. Podsmaż razem na odrobinie oleju.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Odstaw, żeby przestygło. Pomidorki umyj i osusz. Rozłóż po łyżce cebuli z kiełbasą w każdej babeczce.
Pomidorki układaj na farszu. Śmietanę zmiksuj z jajkami. Dopraw solą i pieprzem.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę dodaj do śmietany. Masą jajeczno-śmietanową z serem zalewaj farsz w babeczkach. Posyp każdą pozostałym serem.
Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Udekoruj natką i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 180 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień