Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne babeczki"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22507
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22507
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w talarki, a kiełbasę w cienkie plasterki. Podsmaż razem na odrobinie oleju.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Odstaw, żeby przestygło. Pomidorki umyj i osusz. Rozłóż po łyżce cebuli z kiełbasą w każdej babeczce.
Pomidorki układaj na farszu. Śmietanę zmiksuj z jajkami. Dopraw solą i pieprzem.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę dodaj do śmietany. Masą jajeczno-śmietanową z serem zalewaj farsz w babeczkach. Posyp każdą pozostałym serem.
Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Udekoruj natką i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 180 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień