Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne babeczki z ananasem, szynką i chili"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę z solą posiekaj z masłem, żółtkiem i 50 ml wody. Zagnieć i włóż w folii do lodówki. Paprykę i czosnek oczyść, posiekaj, krótko podsmaż na oleju. Dodaj ananasa. Zalej 200 ml wody, dopraw solą, cukrem i chili. Duś do miękkości. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj, podziel, włóż do natłuszczonych foremek. Piecz ok. 15 min (w 180°C ) na złoto. Babeczki ostudź, wyjmij z foremek. Nałóż nadzienie. Ozdób kawałkami chili i zwiniętą szynką, zepnij wykałaczkami.Źródło: Świat kobiety