Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ryżem w zależności od osobistych preferencji.
Nóż i deska do krojenia, łyżeczka, szpatułka, 2 miski, patelnia
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 468
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8673
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3002
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 468
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8673
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3002
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 953
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w słupki i osuszamy.
Mąkę odmierzamy do miski, po czym wkładamy słupki kurczaka. Delikatnie potrząsamy miską, aby kawałki kurczaka się otoczyły w mące, a następnie pomagamy palcami, przebierając kawałki dla upewnienia, że wszystkie są obtoczone w mące.
Przyprawy łączymy w osobnej misce i dobrze mieszamy.
Rozgrzewamy oliwę z oliwek lub wybrany olej i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
Składamy do naczynia z włożonym papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kiedy wszystkie kawałki są usmażone, wrzucamy goujons i potrząsamy miską,aby kurczak otoczył się w przyprawach. Podana ilość jest wystarczająca i nie powinno nic zostać na dnie miski. Podajemy z ryżem, frytkami i wybranym sosem, np. czosnkowym.