Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne kruche babeczki

Pikantne kruche babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 11

Sprawdzony przepis na "Pikantne kruche babeczki"

Składniki

  • kostka masła
  • 35 dag mąki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 żółtka
  • cukier
  • sól. pół kg twarogu
  • łyżka soku z buraków
  • szczypta curry
  • po 2 listki mięty
  • bazylii i gałązki szczypiorku
  • oliwki
  • krakersy
  • pomidorki koktajlowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantne kruche babeczki

Przygotowanie

  1. Ciasto: masło zagnieć z mą ką, śmietaną, żółtkami, szczyptą cukru i soli, schłodź. Ciasto cienko rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka, wylep natłuszczone foremki. Piecz około 15 minut w 180°C. Ustaw do góry dnem, ostudź. Lekko uderz w dno foremek, wyjmij babeczki.

  2. Nadzienie: twaróg zmiel, podziel na 4 części. Do jednej dodaj sok z buraków, do drugiej curry, do trzeciej posiekane zioła, wymieszaj, przypraw. Czwartą część przypraw solą. Babeczki napełnij farszami, ozdób oliwkami, krakersami i pomidorkami koktajlowymi.

  3. Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń