Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 135
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 127
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 135
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 127
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij ją na łyżce rozgrzanego oleju. Suszone pomidory pokrój na kawałeczki. Połowę parmezanu zetrzyj na tarce o małych otworach. Do miseczki wsyp mąkę, kaszkę oraz proszek do pieczenia. Dodaj jajka, mleko, pozostały olej oraz sól i cukier. Rękoma zagnieć jednolite ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj starty ser, podsmażoną cebulę oraz pokrojone pomidory.
Zagłębienia w formie na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Do każdej nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 25 minut. Pozostały parmezan drobno zetrzyj.
Gotowe muffinki ostrożnie wyjmij z formy. Przed podaniem posyp pieprzem i parmezanem. Skrop odrobiną oliwy.Źródło: Tina