Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 316
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 316
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij ją na łyżce rozgrzanego oleju. Suszone pomidory pokrój na kawałeczki. Połowę parmezanu zetrzyj na tarce o małych otworach. Do miseczki wsyp mąkę, kaszkę oraz proszek do pieczenia. Dodaj jajka, mleko, pozostały olej oraz sól i cukier. Rękoma zagnieć jednolite ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj starty ser, podsmażoną cebulę oraz pokrojone pomidory.
Zagłębienia w formie na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Do każdej nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 25 minut. Pozostały parmezan drobno zetrzyj.
Gotowe muffinki ostrożnie wyjmij z formy. Przed podaniem posyp pieprzem i parmezanem. Skrop odrobiną oliwy.Źródło: Tina