Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne muffiny. Szpinakowe ciasto z serem feta"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8709
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10330
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8709
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10330
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Składniki
Masło roztapiam w rondelku i studzę, ser feta kroję w dość drobną kostkę. Szpinak rozmrażam i podsmażam na łyżce roztopionego masła. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, studzę.
W misce mieszam mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodaję jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko razem miksuję.
Na koniec dokładam szpinak i ser feta. Całość mieszam łyżką. Ciasto przekładam do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Sztuka zawiera ok. 290 kcal. Sztuka kosztuje ok. 40 gr. : ok. 45 min.Źródło: Tina