Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne muffiny. Szpinakowe ciasto z serem feta"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1690
Składniki
Masło roztapiam w rondelku i studzę, ser feta kroję w dość drobną kostkę. Szpinak rozmrażam i podsmażam na łyżce roztopionego masła. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, studzę.
W misce mieszam mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodaję jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko razem miksuję.
Na koniec dokładam szpinak i ser feta. Całość mieszam łyżką. Ciasto przekładam do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Sztuka zawiera ok. 290 kcal. Sztuka kosztuje ok. 40 gr. : ok. 45 min.Źródło: Tina