Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne muffiny. Szpinakowe ciasto z serem feta"
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 765
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 869
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2455
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 765
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 869
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2455
Składniki
Masło roztapiam w rondelku i studzę, ser feta kroję w dość drobną kostkę. Szpinak rozmrażam i podsmażam na łyżce roztopionego masła. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, studzę.
W misce mieszam mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodaję jajka, roztopione masło i mleko. Wszystko razem miksuję.
Na koniec dokładam szpinak i ser feta. Całość mieszam łyżką. Ciasto przekładam do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Sztuka zawiera ok. 290 kcal. Sztuka kosztuje ok. 40 gr. : ok. 45 min.Źródło: Tina