Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
6-8 skrzydełek płaska łyżka soli 2 jajka 3 łyżki mąki + do panierowania ok. 3/4 szklanki 2 łyżki ostrej papryki ok 20ml mleka ok szklanki oleju 1 .Skrzydełka płuczemy, oczyszczamy, usuwamy lotki ( 3 część skrzydełka) 2. Wkładamy do miski, solimy, dodajemy ostrej papryki - mieszamy, odstawiamy na chwilę. 3 .W tym czasie nastawiamy piekarnik na 200*C. 4 .Wstawiamy do niego naczynie żaroodporne z olejem - tyle aby przykryło dno 5 .Do mniejszej miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę i mleko - całość łączymy ze sobą aby powstało gładkie bez grudek ciasto. 6 .Zalewamy nim skrzydełka, następnie skrzydełka obtaczamy w mące. 7. Przekładamy ostrożnie aby się nie poparzyć, do naczyni żaroodpornego w piekarniku smazymy na rumiani przewracając co jakiś czas. Czas pieczenia zależy od mocy piekarnika;)
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 102
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 131
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 102
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 131
Składniki
1 .Skrzydełka płuczemy, oczyszczamy, usuwamy lotki ( 3 część skrzydełka) 2. Wkładamy do miski, solimy, dodajemy ostrej papryki - mieszamy, odstawiamy na chwilę. 3 .W tym czasie nastawiamy piekarnik na 200*C. 4 .Wstawiamy do niego naczynie żaroodporne z olejem - tyle aby przykryło dno 5 Do mniejszej miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę i mleko - całość łączymy ze sobą aby powstało gładkie bez grudek ciasto. Zalewamy nim skrzydełka, następnie skrzydełka obtaczamy w mące. 6 Przekładamy ostrożnie aby się nie poparzyć, do naczyni żaroodpornego w piekarniku smażymy na rumiano przewracając co jakiś czas. Mnie zajęło to 50 minut. Czas pieczenia zależy od mocy piekarnika;)