Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących ostre potrawy i zdecydowane doznania smakowe.
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 49
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 127
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 55
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 49
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 127
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 55
Składniki
Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Przypraw´ uniwersalną wymieszać z olejem, posmarować nią skrzydełka.
Mięso wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie każde skrzydełko owinąć folią aluminiową i ułożyć w piekarniku. Piec ok. 40 minut w temp. 220°C.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą. Upieczone skrzydełka odwinąć z folii aluminiowej, wierzch mięsa posmarować sosem pomidorowo-musztardowym.
Piec jeszcze chwilę, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.