Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących ostre potrawy i zdecydowane doznania smakowe.
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 86
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 139
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 157
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 86
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 139
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 157
Składniki
Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Przypraw´ uniwersalną wymieszać z olejem, posmarować nią skrzydełka.
Mięso wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie każde skrzydełko owinąć folią aluminiową i ułożyć w piekarniku. Piec ok. 40 minut w temp. 220°C.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą. Upieczone skrzydełka odwinąć z folii aluminiowej, wierzch mięsa posmarować sosem pomidorowo-musztardowym.
Piec jeszcze chwilę, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.