Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób lubiących troszeczkę pikanterii ;)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy najmniejszą część panierujemy w rozmarynie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony na 4 części czosnek i papryczkę chili. Podsmażamy chwilkę(3min). Wyrzucamy zawartość patelni pozostawiając olej.
Podsmażamy skrzydełka delikatnie z jednej i drugiej strony.Paprykę obieram myję kroję na 4 części, cebulę też. Wlewam sok na patelnię, dodaję paprykę i cebulę, duszę pod przykryciem ok 30 min, na bardzo małym ogniu.
Gotuję ryż, czekam aż ostygnie. Podsmażam na patelni, tak żeby się ze złocił.
Skrzydełka Doprawiam solą pieprzem i chili. duszę jeszcze 15 min. Na talerz kładę ryż polewam sosem ze skrzydełek kładę skrzydełka i gotowe.