Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantne ślimaczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Z papryki wydrąż gniazda nasienne, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i smaż paprykę 7-10 min na małym ogniu.
Gdy przestygnie, przełóż do miseczki, dodaj suszone pomidory i rozdrobnij blenderem na gładką masę.
Gdyby pasta była zbyt sucha, możesz dodać do niej trochę oliwy z pomidorów. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Ciasto posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń je w rulon i pokrój w plastry o grubości 2 cm. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Włóż blachę ze ślimaczkami, piecz ok. 20 min, aż się zrumienią.
<strong>: 40 minut. Sztuka: 145 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie