Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne ślimaczki

Pikantne ślimaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pikantne ślimaczki"

Składniki

  • opakowanie świeżego ciasta francuskiego
  • 1 duża czerwona papryka
  • 8 suszonych pomidorów w oliwie
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra mielona papryka
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z papryki wydrąż gniazda nasienne, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i smaż paprykę 7-10 min na małym ogniu.

  2. Gdy przestygnie, przełóż do miseczki, dodaj suszone pomidory i rozdrobnij blenderem na gładką masę.

  3. Gdyby pasta była zbyt sucha, możesz dodać do niej trochę oliwy z pomidorów. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i paprykami.

  4. Ciasto posmaruj przygotowaną pastą. Zwiń je w rulon i pokrój w plastry o grubości 2 cm. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Włóż blachę ze ślimaczkami, piecz ok. 20 min, aż się zrumienią.

  6. : 40 minut. Sztuka: 145 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń