Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 262
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 262
Składniki
Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną.
W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.
Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do piekarnika.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C, aż żeberka będą miękkie.
Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.Źródło: Na żywo