Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12080
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16840
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5494
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12080
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16840
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5494
Składniki
Bulion doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.
W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.
Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.
Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.