Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Bulion doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.
W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.
Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.
Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.