Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 777
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1811
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 777
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1811
Składniki
Bulion doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.
W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.
Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.
Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.