Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pilaw z dorszem i warzywami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Filety (bez skóry i ości) gotujemy na parze, kroimy w większą kostkę. Papryki czyścimy, tniemy na kawałki. Cebulę i czosnek siekamy.
Rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulę, a po chwili czosnek, przesmażamy na szklisto. Do cebuli dodajemy pokrojone papryki, przecier pomidorowy, kurkumę, podlewamy szklanką wody. Dusimy 8-10 minut.
Dodajemy ugotowany ryż, rybę, uprażone na suchej patelni orzeszki piniowe, pozostałe masło. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i na 30 minut wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Przed podaniem można wymieszać z obranymi, pokrojonymi na cząstki pomidorami.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 24 g.Źródło: Rewia