Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pilaw z dorszem i warzywami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 729
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 729
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Filety (bez skóry i ości) gotujemy na parze, kroimy w większą kostkę. Papryki czyścimy, tniemy na kawałki. Cebulę i czosnek siekamy.
Rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulę, a po chwili czosnek, przesmażamy na szklisto. Do cebuli dodajemy pokrojone papryki, przecier pomidorowy, kurkumę, podlewamy szklanką wody. Dusimy 8-10 minut.
Dodajemy ugotowany ryż, rybę, uprażone na suchej patelni orzeszki piniowe, pozostałe masło. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i na 30 minut wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Przed podaniem można wymieszać z obranymi, pokrojonymi na cząstki pomidorami.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 24 g.Źródło: Rewia