Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mimo tego, że jego przygotowanie pochłania wiele czasu, warte jest skosztowania. Interesujący smak zaciekawi każdego smakosza.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Nerki pokrój na osiem szerokich plastrów. Zalej wodą lub mlekiem i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij, osusz. Oprósz przyprawami i mąką. Wkładaj na rozgrzany olej, usmaż z obu stron. 2. Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. 3. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. 4. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj. Czas przygotowania: 3 godziny i 15 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 440 kcal.
Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj.