Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mimo tego, że jego przygotowanie pochłania wiele czasu, warte jest skosztowania. Interesujący smak zaciekawi każdego smakosza.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Składniki
Nerki pokrój na osiem szerokich plastrów. Zalej wodą lub mlekiem i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij, osusz. Oprósz przyprawami i mąką. Wkładaj na rozgrzany olej, usmaż z obu stron. 2. Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. 3. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. 4. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj. Czas przygotowania: 3 godziny i 15 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 440 kcal.
Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj.