Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mimo tego, że jego przygotowanie pochłania wiele czasu, warte jest skosztowania. Interesujący smak zaciekawi każdego smakosza.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 808
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1419
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 808
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1419
Składniki
Nerki pokrój na osiem szerokich plastrów. Zalej wodą lub mlekiem i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij, osusz. Oprósz przyprawami i mąką. Wkładaj na rozgrzany olej, usmaż z obu stron. 2. Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. 3. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. 4. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj. Czas przygotowania: 3 godziny i 15 minut. Wartość kaloryczna 1 porcji: 440 kcal.
Bułki posmaruj masłem, zrumień. Cienko posmaruj pasztetem. Bułki umieść w żaroodpornym naczyniu. Przykryj nerkami. Jajka wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na 8 kawałków. Ułóż na nerkach. Przykryj pianą z białek. Zapiekaj około 15 minut w temp. 175°C. Udekoruj.