Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pita z indykiem i warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wymieszaj w miseczce do posmarowania pit: serek, mleko, posiekany czosnek i szczypiorek, dopraw solą.
Do drugiego naczynia włóż na sos: cienko pokrojony ogórek, posiekane listki mięty, łyżkę oleju oraz jogurt.
Umytą paprykę pokrój w dużą kostkę, a sałatę porwij na części.
Pierś indyka pokrój na cztery równe kawałki, dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek. Rozgrzej na patelni resztę oleju i podsmaż mięso na złoto. Gdy ostygnie, pokrój na plasterki.
Pity natnij, robiąc kieszonki i posmaruj je serkiem z czosnkiem oraz szczypiorkiem.
Wypełnij pity sałatą, papryką i kawałkami mięsa.
Podawaj z sosem jogurtowym. Możesz go dodać do mięsa w środku pity lub polać wierzch.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: Łatwy porcje: 4, ilość kalorii: 420 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień