Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piwna kiełbasa z pieczarkami na ostro"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 249
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 249
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Pieczarki oczyszczam, opłukuję, osuszam i kroję w półplasterki. Cebule obieram, siekam. Czosnek obieram i kroję w plasterki, kiełbasę – w półtalarki.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i obsmażam na nim kiełbasę z cebulą, po chwili dodaję pieczarki i czosnek. Doprawiam solą, pieprzem, chili oraz oregano i dalej smażę, aż wszystko się zrumieni. Dodaję piwo, mieszam i duszę potrawkę do odparowania płynu.
Podaję z ziemniakami (najlepiej młodymi) posypanymi zieleniną, z kaszą albo ze świeżym pieczywem.
Martyna Kuźma z Węgrowa
25 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie