Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piwna potrawka z kiełbasą"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pieczarki oczyszczam, po cierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Kroję je w plasterki. Kiełbasę śląską tnę natomiast w nieco grubsze półplasterki. Cebule obieram, drobno siekam. Obrany czosnek kroję w cieniutkie plasterki (można też przecisnąć go przez praskę albo posiekać).
Na patelni rozgrzewam smalec. Przesmażam na nim kiełbasę z cebulą, dodaję pieczarki i czosnek. Przyprawiam oregano, płatkami chili, solą i pieprzem. Mieszam i smażę wszystko na rumiano.
Wlewam piwo, zmniejszam ogień i bez przykrywania duszę do czasu, aż odparuje płyn. Podaję ją np. z ugotowanymi ziemniakami oraz szklanką zsiadłego mleka.Źródło: Tina