Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza to potrawa kuchni włoskiej, jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych i lubianych dań na całym świecie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1437
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1437
Składniki
Mąkę wsypać do dużej miski i dodać drożdże, następnie, oliwę , cukier sól i stopniowo wodę. Następnie ciasto należy dobrze wyrobić, jeżeli przykleja się do ręki trzeba dodać jeszcze troszkę mąki.
Miskę z ciastem należy przykryć szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Kiedy ciasto rośnie mamy czas na przygotowanie wybranych składników na ciasto. Z takich proporcji wychodzą 4 pizze na blasze 22 cm.
Po upływie godziny ciasto dzielimy na 4 części wałkujemy, wykładamy na blachę i dodajemy nasze ulubione składniki lub te z przygotowanych przeze mnie propozycji.
Sos pomidorowy: Wszystkie składniki wkładamy do wyższego naczynia i blendujemy na gładką masę, a następnie przyprawiamy do smaku.
Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i jogurt naturalny doprawiamy pieprzem, solą. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy do dyspozycji blender możemy wszystko zblenderować (nie musimy wtedy przeciskać przez praskę czosnku).