Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę mogła bym jeść codziennie. Mogła bym ją jeść o każdej porze dnia. Dopracowałam przepis tak aby smakowała jak z dobrej pizzerii. Bo kiedy jest dobry przepis na ciasto to dobór tego co na nią położymy to już Kwestia Smaku!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4780
Składniki
W ciepłej wodzie (ok 200ml)ale nie gorącej rozpuszczamy drożdże oraz łyżkę cukru, czekamy do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. W dużej misce łączymy mąkę z łyżeczką soli oraz rozczynem z drożdży, ugniatamy dolewając pozostałą wodę. Tworzymy kulkę, którą nacieramy oliwą lub olejem, nacinamy, przykrywamy ściereczką i wkładamy pod pierzynkę(jeśli ktoś nie posiada może być również kołdra), pozostawiamy do wyrośnięcia .Ok 2h Oczywiście najlepsze jest ciasto które leżakuje 24h ale kto by tyle wytrzymał ;-)
Gotowe ciasto dzielimy na kulki, formujemy placek. I dajemy dodatki jakie dusza zapragnie.
Pieczemy w temp. max piekarnika, góra-dół!