Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę mogła bym jeść codziennie. Mogła bym ją jeść o każdej porze dnia. Dopracowałam przepis tak aby smakowała jak z dobrej pizzerii. Bo kiedy jest dobry przepis na ciasto to dobór tego co na nią położymy to już Kwestia Smaku!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4388
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4357
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4388
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4357
Składniki
W ciepłej wodzie (ok 200ml)ale nie gorącej rozpuszczamy drożdże oraz łyżkę cukru, czekamy do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. W dużej misce łączymy mąkę z łyżeczką soli oraz rozczynem z drożdży, ugniatamy dolewając pozostałą wodę. Tworzymy kulkę, którą nacieramy oliwą lub olejem, nacinamy, przykrywamy ściereczką i wkładamy pod pierzynkę(jeśli ktoś nie posiada może być również kołdra), pozostawiamy do wyrośnięcia .Ok 2h Oczywiście najlepsze jest ciasto które leżakuje 24h ale kto by tyle wytrzymał ;-)
Gotowe ciasto dzielimy na kulki, formujemy placek. I dajemy dodatki jakie dusza zapragnie.
Pieczemy w temp. max piekarnika, góra-dół!