Świetny pomysł na szybki i ciekawy posiłek dla rodziny. Najmłodsi ją uwielbiają :)
Pizza bez drożdży
Składniki
- Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody
- Sos: 50 g koncentraru pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- Dodatki: 10 dkg wędliny w plasterkach
- 1 pomidor
- 15 dkg startego żółtego sera
Składniki
- Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody
- Sos: 50 g koncentraru pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- Dodatki: 10 dkg wędliny w plasterkach
- 1 pomidor
- 15 dkg startego żółtego sera

Etapy przygotowania
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać olej, mleko i wodę. Zagnieść ciasto, po czym rozwałkować je na wymiary formy, w której będziemy piec pizzę (u mnie jest to blacha 25x35 cm), przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Ciasto podpiec ok. 20 min., wyjąć, posmarować koncentratem rozmieszanym z ziołami i rozłożyć na nim równomiernie dodatki. Piec jeszcze 10 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 94

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 62
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 94

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 62



Składniki
- Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody
- Sos: 50 g koncentraru pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- Dodatki: 10 dkg wędliny w plasterkach
- 1 pomidor
- 15 dkg startego żółtego sera
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać olej, mleko i wodę. Zagnieść ciasto, po czym rozwałkować je na wymiary formy, w której będziemy piec pizzę (u mnie jest to blacha 25x35 cm), przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Ciasto podpiec ok. 20 min., wyjąć, posmarować koncentratem rozmieszanym z ziołami i rozłożyć na nim równomiernie dodatki. Piec jeszcze 10 min.