Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pizza w nieco innym wydaniu. Na grubym, puszystym cieście z jogurtu naturalnego. Pomimo, iż nie zawiera drożdży, bardzo ładnie wyrasta. Można ją zrobić w 30 minut.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 544
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 544
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 921
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14526
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mieszamy suche składniki na ciasto. Dodajemy jogurt. Mieszamy, najpierw łyżką, potem zagniatamy krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie tortownica 26cm). Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i układamy dodatki. Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut.
Jeśli rozłożycie cisto na większej blasze będzie cieńsze i może wystarczyć 15 minut pieczenia.