Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pizza w nieco innym wydaniu. Na grubym, puszystym cieście z jogurtu naturalnego. Pomimo, iż nie zawiera drożdży, bardzo ładnie wyrasta. Można ją zrobić w 30 minut.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 709
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 141
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 709
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 141
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mieszamy suche składniki na ciasto. Dodajemy jogurt. Mieszamy, najpierw łyżką, potem zagniatamy krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie tortownica 26cm). Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i układamy dodatki. Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut.
Jeśli rozłożycie cisto na większej blasze będzie cieńsze i może wystarczyć 15 minut pieczenia.