Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pizza w nieco innym wydaniu. Na grubym, puszystym cieście z jogurtu naturalnego. Pomimo, iż nie zawiera drożdży, bardzo ładnie wyrasta. Można ją zrobić w 30 minut.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1329
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34132
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1329
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mieszamy suche składniki na ciasto. Dodajemy jogurt. Mieszamy, najpierw łyżką, potem zagniatamy krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie tortownica 26cm). Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i układamy dodatki. Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut.
Jeśli rozłożycie cisto na większej blasze będzie cieńsze i może wystarczyć 15 minut pieczenia.