Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pizza w nieco innym wydaniu. Na grubym, puszystym cieście z jogurtu naturalnego. Pomimo, iż nie zawiera drożdży, bardzo ładnie wyrasta. Można ją zrobić w 30 minut.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mieszamy suche składniki na ciasto. Dodajemy jogurt. Mieszamy, najpierw łyżką, potem zagniatamy krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie tortownica 26cm). Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i układamy dodatki. Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut.
Jeśli rozłożycie cisto na większej blasze będzie cieńsze i może wystarczyć 15 minut pieczenia.