Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza naprawdę błyskawiczna!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 438
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16651
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 438
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16651
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
W niedużej misce wymieszać trzepaczką jajka, śmietanę, majonez, sól. Następnie dodać mąkę i wymieszać na gładką masę. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na półmiękko. Cebulę i szynkę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Ser zetrzeć na tarce.
Ciasto przelać do formy. Ułożyć warstwami szynkę, cebulę, pieczarki, różyczki brokuła, posypać serem i oregano. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.