Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojarzy mi się z dzieciństwa.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17967
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5326
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1114
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 212
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17967
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5326
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1114
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 212
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 222
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru i mąki, wymieszać, zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Do przesianej mąki dodać resztę składników, wymieszać. Dolać mleko z drożdżami. Wyrobić dokładnie, a następnie zostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Później przełożyć na blachę i pozostawić, aż znowu troszkę podrośnie.
Pieczarki i cebulę oczyścić, pokroić i podsmażyć na oleju, wystudzić.
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem, a następnie posypać dowolnymi składnikami. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku ok. 25-30 minut, wszystko zależy od wielkości blachy i grubości ciasta. Jeśli blacha jest duża, pieczemy krócej, jeśli blacha jest tradycyjna do ciast, pizza wyjdzie gruba, pieczemy więc dłużej. Zalecam sprawdzanie ciasta drewnianym patyczkiem.