Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje robiona we dwoje;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1551
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1551
Składniki
Wyrabiamy ciasto na pizze - w tym celu przygotowujemy zaczyn drożdżowy- do miseczki wrzucamy drożdże i ucieramy z łyżką cukru i 2 łyżkami ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy ciepłą wodę, resztę mleka, zaczyn drożdżowy i 2 łyżki oleju. Drewnianą łyżką mieszamy wszystkie składniki i gdy się zgryzą przerzucamy ciasto na blat i dokładnie zagniatamy. Wykładamy ciasto na dużą blachę i wstawiamy do piekarnika na 10 min na 250 stopni. Po tym czasie wyjmujemy je i: smarujemy koncentratem, posypujemy startym żółtym serem, kładziemy pokrojoną cebulę ,paprykę, pieczarki i posypujemy kukurydzą. Pizzę ze składnikami wkładamy do pieca jeszcze na 20 min. Posypujemy bazylią i wcinamy.