Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje robiona we dwoje;)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3994
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1059
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3994
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1059
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Składniki
Wyrabiamy ciasto na pizze - w tym celu przygotowujemy zaczyn drożdżowy- do miseczki wrzucamy drożdże i ucieramy z łyżką cukru i 2 łyżkami ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy ciepłą wodę, resztę mleka, zaczyn drożdżowy i 2 łyżki oleju. Drewnianą łyżką mieszamy wszystkie składniki i gdy się zgryzą przerzucamy ciasto na blat i dokładnie zagniatamy. Wykładamy ciasto na dużą blachę i wstawiamy do piekarnika na 10 min na 250 stopni. Po tym czasie wyjmujemy je i: smarujemy koncentratem, posypujemy startym żółtym serem, kładziemy pokrojoną cebulę ,paprykę, pieczarki i posypujemy kukurydzą. Pizzę ze składnikami wkładamy do pieca jeszcze na 20 min. Posypujemy bazylią i wcinamy.