Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak jest u Was, ale ja zazwyczaj w sobotę wieczorem mam ochotę na "coś specjalnego", dzisiaj wybór padł na pizzę. A że najlepszą pizzę robi mój Mąż to podzielę się jego sprawdzonym pr6 byzepisem. Prostota, minimalizm składników, grube ciasto, mnóstwo sera, domowy sos pomidorowy to jest to co lubimy najbardziej. A do tego brzegi wypełnione rozplywajacym się serem sprawiają, że pizza smakuje jak Pizza Hut.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Składniki
Z podanej ilości wychodzą 2sztuki na okrągłą 32cm blaszkę. PRZYGOTOWANIE 1. Do dużej miski wsypać mąkę, drożdże i dobrze wymieszać. 2. Następnie dodać olej, cukier, sól i znów wszystko dobrze wymieszać 3. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać ciasto przy pomocy miksera końcówką do ciast drożdżowych aż powstała jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi to można dodać trochę mąki) 4. Ciasto powinno trochę urosnąć, dlatego uformowaną kulę ciasta zostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 30 minut.
SOS POMIDOROWY Do garnka dodać 2 łyżki oleju, podsmażyć chwilę przeciśniety przez prasę czosnek dodać pomidory, zioła, sol i pieprz. Gotować na małym ogniu 15 min.
Po wyrośnięciu ciasta: 1. Ciasto przeciąć na dwie kule. Pierwszą część stopniowo rozgniatać na blaszce. Zostawić gruby brzeg pod którym kładziemy pokrojony w słupki ser. 2. Zostawić na 5min, posmarować sosem, rozłożyć szynkę i posypać startym żółtym serem. 3. Piec 13min 220-230 stopni góra-dół na najniższym poziomie wysuwanym. Podobnie zrobić z drugą połowa ciasta.
Smacznego