Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Ciasto zdecydowanie zdrowsze bo z brokułów i otrębów pszennych. Rewelacyjny smak, który zasmakuje nawet tradycjonalistom :)
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 212
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 212
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Składniki
Brokuły gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy. Blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, jajka, otręby, startą mozzarellę na grubych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem. Na blasze układamy papier do pieczenia, skrapiamy go olejem, rozkładamy placek. Podpiekamy 20 minut w 180 stopniach.
W międzyczasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dolewamy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy chwilę. Na placek wykładamy sos pomidorowy, na to podpieczone pieczarki, szynkę parmeńską lub salami. Na górę ścieramy mozzarellę i ser żółty, pieczemy 15 minut. Dekorujemy rukolą.