Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca pizza na cienkim spodzie
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 196
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 227
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 296
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 51
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 196
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 227
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 296
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 51
Składniki
Drożdże rozpuść razem z cukrem w szklance ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Wsypać do miski mąkę, sól, oliwę i zmieszane drożdże z wodą. Wyrobić całość na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia, ok. 30-40 minut. Po tym czasie ciasto dzielę na pół. Połowę zostawiam a druga połowę rozwałkowuję na cieniutkie ciasto i przekładam na blaszkę do pizzy. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać wszystkie składniki wedle upodobań. Na wierz posypać zioła.
Piecz w temperaturze 180 °C około 20 minut, aż się ciasto lekko zarumieni. Po wyjęciu gotowej pizzy, formuję drugą pizzę z reszty ciasta.