Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca pizza na cienkim spodzie
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 538
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 538
Składniki
Drożdże rozpuść razem z cukrem w szklance ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Wsypać do miski mąkę, sól, oliwę i zmieszane drożdże z wodą. Wyrobić całość na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia, ok. 30-40 minut. Po tym czasie ciasto dzielę na pół. Połowę zostawiam a druga połowę rozwałkowuję na cieniutkie ciasto i przekładam na blaszkę do pizzy. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać wszystkie składniki wedle upodobań. Na wierz posypać zioła.
Piecz w temperaturze 180 °C około 20 minut, aż się ciasto lekko zarumieni. Po wyjęciu gotowej pizzy, formuję drugą pizzę z reszty ciasta.