Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba kaloryczna ale któż oprze się domowej pizzy !
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 241
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2535
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 241
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Składniki
Mąkę , żółtka, sól wymieszać w jednej misce, do drugiej wlać podgrzane mleko nie za gorące, pokruszyć drożdże i dodać olej. Płynne składniki połączyć z sypkimi, wyrobić pozostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Ciasto lekko rozwałkować. Wysmarować tortownicę o śr, 30 cm masłem i wyłożyć ciasto. Do szklanki przełożyć trochę przecieru , rozcieńczyć lekko wodą , dodać przyprawę do pizzy, oregano bazylię co lubimy i posmarować ciasto powstałym sosem. dodać dodatki u mnie szynka , papryka, ogórek kiszony, cebula i ser (dodaję na 5 minut przed końcem pieczenia). Piec 45 minut w ok 180 stopniach. smacznego!