Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba kaloryczna ale któż oprze się domowej pizzy !
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę , żółtka, sól wymieszać w jednej misce, do drugiej wlać podgrzane mleko nie za gorące, pokruszyć drożdże i dodać olej. Płynne składniki połączyć z sypkimi, wyrobić pozostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Ciasto lekko rozwałkować. Wysmarować tortownicę o śr, 30 cm masłem i wyłożyć ciasto. Do szklanki przełożyć trochę przecieru , rozcieńczyć lekko wodą , dodać przyprawę do pizzy, oregano bazylię co lubimy i posmarować ciasto powstałym sosem. dodać dodatki u mnie szynka , papryka, ogórek kiszony, cebula i ser (dodaję na 5 minut przed końcem pieczenia). Piec 45 minut w ok 180 stopniach. smacznego!