Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba kaloryczna ale któż oprze się domowej pizzy !
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę , żółtka, sól wymieszać w jednej misce, do drugiej wlać podgrzane mleko nie za gorące, pokruszyć drożdże i dodać olej. Płynne składniki połączyć z sypkimi, wyrobić pozostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Ciasto lekko rozwałkować. Wysmarować tortownicę o śr, 30 cm masłem i wyłożyć ciasto. Do szklanki przełożyć trochę przecieru , rozcieńczyć lekko wodą , dodać przyprawę do pizzy, oregano bazylię co lubimy i posmarować ciasto powstałym sosem. dodać dodatki u mnie szynka , papryka, ogórek kiszony, cebula i ser (dodaję na 5 minut przed końcem pieczenia). Piec 45 minut w ok 180 stopniach. smacznego!