Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba kaloryczna ale któż oprze się domowej pizzy !
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę , żółtka, sól wymieszać w jednej misce, do drugiej wlać podgrzane mleko nie za gorące, pokruszyć drożdże i dodać olej. Płynne składniki połączyć z sypkimi, wyrobić pozostawić do wyrośnięcia na godzinę.
Ciasto lekko rozwałkować. Wysmarować tortownicę o śr, 30 cm masłem i wyłożyć ciasto. Do szklanki przełożyć trochę przecieru , rozcieńczyć lekko wodą , dodać przyprawę do pizzy, oregano bazylię co lubimy i posmarować ciasto powstałym sosem. dodać dodatki u mnie szynka , papryka, ogórek kiszony, cebula i ser (dodaję na 5 minut przed końcem pieczenia). Piec 45 minut w ok 180 stopniach. smacznego!