Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja tradycyjnej pizzy
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119138
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8885
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2941
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119138
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8885
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2941
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą, aby się nie posklejał i odstawiamy do ostygnięcia.
Pokrojoną w półplasterki cebulę oraz plasterki szynki podsmażamy na rumiano.
Do ostudzonego makaronu dodajemy jajka, wsypujemy odrobinę soli oraz zioła prowansalskie, całość dokładnie mieszamy. Wykładamy to na rozgrzaną i polaną olejem patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, aż się zarumieni. Odwracamy makaronowy spód na drugą stronę i wierzch smarujemy przecierem pomidorowym lub ketchupem. Wykładamy na to podsmażoną wcześniej szynkę oraz cebulę, kładziemy ser i całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na małym ogniu i pod przykryciem, aż ser się rozpuści i spód zarumieni.