Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odmieniona wersja tradycyjnej pizzy
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14691
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19729
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14691
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19729
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą, aby się nie posklejał i odstawiamy do ostygnięcia.
Pokrojoną w półplasterki cebulę oraz plasterki szynki podsmażamy na rumiano.
Do ostudzonego makaronu dodajemy jajka, wsypujemy odrobinę soli oraz zioła prowansalskie, całość dokładnie mieszamy. Wykładamy to na rozgrzaną i polaną olejem patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, aż się zarumieni. Odwracamy makaronowy spód na drugą stronę i wierzch smarujemy przecierem pomidorowym lub ketchupem. Wykładamy na to podsmażoną wcześniej szynkę oraz cebulę, kładziemy ser i całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na małym ogniu i pod przykryciem, aż ser się rozpuści i spód zarumieni.