Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza neapolitańska z szynką drobiową"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2877
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2789
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2877
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2789
Składniki
Drożdże rozpuść w pół szklance ciepłej wody. Do miski przesiej mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i szczyptę soli. Wymieszaj. Dolej jeszcze pół szklanki letniej wody i wyrób gładkie ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przed wyłożeniem ciasta na blachę, zagnieć je jeszcze raz. Formę o średnicy 30 cm wysmaruj oliwą i wyłóż ją ciastem.
Pastę pomidorową wymieszaj z filecikami anchois, rozgniecionym czosnkiem i szczyptą oregano. Pastą posmaruj ciasto i rozłóż plasterki szynki drobiowej.
Mozzarellę, pomidory i obraną cebulę pokrój na plasterki, ułóż na wierzchu pizzy. Posyp paseczkami papryki, oliwkami, kaparami i bazylią. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.Źródło: Na żywo