Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza neapolitańska z szynką drobiową"
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4700
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 410
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4700
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 277
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 798
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1137
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 410
Składniki
Drożdże rozpuść w pół szklance ciepłej wody. Do miski przesiej mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i szczyptę soli. Wymieszaj. Dolej jeszcze pół szklanki letniej wody i wyrób gładkie ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przed wyłożeniem ciasta na blachę, zagnieć je jeszcze raz. Formę o średnicy 30 cm wysmaruj oliwą i wyłóż ją ciastem.
Pastę pomidorową wymieszaj z filecikami anchois, rozgniecionym czosnkiem i szczyptą oregano. Pastą posmaruj ciasto i rozłóż plasterki szynki drobiowej.
Mozzarellę, pomidory i obraną cebulę pokrój na plasterki, ułóż na wierzchu pizzy. Posyp paseczkami papryki, oliwkami, kaparami i bazylią. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.Źródło: Na żywo