Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza neapolitańska z szynką drobiową"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5957
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5957
Składniki
Drożdże rozpuść w pół szklance ciepłej wody. Do miski przesiej mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i szczyptę soli. Wymieszaj. Dolej jeszcze pół szklanki letniej wody i wyrób gładkie ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przed wyłożeniem ciasta na blachę, zagnieć je jeszcze raz. Formę o średnicy 30 cm wysmaruj oliwą i wyłóż ją ciastem.
Pastę pomidorową wymieszaj z filecikami anchois, rozgniecionym czosnkiem i szczyptą oregano. Pastą posmaruj ciasto i rozłóż plasterki szynki drobiowej.
Mozzarellę, pomidory i obraną cebulę pokrój na plasterki, ułóż na wierzchu pizzy. Posyp paseczkami papryki, oliwkami, kaparami i bazylią. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.Źródło: Na żywo