Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta domowa pizza peperoni jest jak uderzenie gorących smaków prosto z włoskiej pizzerii. Ostra papryka chili i aromatyczny czosnek dodają klasycznemu daniu niezapomniane akcenty. Idealna na kolację z przyjaciółmi lub jako uczta na weekendowy wieczór!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
W dużej misce połącz mąkę, sól i cukier. Dodaj oliwę oraz suche drożdże. Wlewając stopniowo ciepłą wodę, wyrabiaj ciasto do uzyskania gładkiej i elastycznej konsystencji. Przykryj ciasto i pozostaw w ciepłym miejscu, aby podwoiło swoją objętość, co zajmie około 1 godziny
Gdy ciasto wyrośnie, podziel je na dwie równe części. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą część na okrągły placek. Na każdym placku, zostawiając wolne brzegi, rozsmaruj równomiernie sos pomidorowy z oregano.
Na sosie ułóż cienkie plastry mozzarelli, równomiernie rozłożone plasterki pepperoni, a następnie dodaj cienkie półplasterki czerwonej papryki chili oraz cebuli. Delikatnie skrop całość dodatkową oliwą z oliwek.
Rozgrzej piekarnik do 220°C i piecz pizzę przez 15 minut lub do momentu, aż ser się roztopi i brzegi ciasta staną się złotobrązowe i chrupiące. Po wyjęciu z piekarnika, dla intensywniejszego aromatu, posyp pizzę dodatkowym oregano.