Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza po polsku"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 41
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 41
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 49
Składniki
Z przesianej mąki, łyżeczki soli, drożdży, mleka, oleju i jajka zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 45 minut. W tym czasie oczyszczoną cebulę pokrój w piórka i podsmaż. Dopraw papryką i majerankiem. Całość wymieszaj z kiszoną kapustą.
Ciasto rozwałkuj na natłuszczonej blasze. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, dopraw i ułóż na cieście, przykryj warstwą kapusty. Ułóż kawałki peperoni.
Piecz 30 minut w 180 oC. Pięć minut przed końcem smażenia posyp pizzę drobno startym serem. Posyp szczypiorem i kaparami.Źródło: Na żywo