Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy serów:) Pizza na cienkim spodzie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Drożdże, cukier,1/4 szklanki wody i 1-2 łyżki mąki - zrobić wszystko razem i pozostawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski , dodać sól, olej, 1/4 szklanki wody i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od rąk i stanie się puszyste.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Ciasto wysmarować sosem, posypać oregano i na to ułożyć pokruszony ser - ilość dowolna.
Zapiekać 10-15 minut.