Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy serów:) Pizza na cienkim spodzie.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 294
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1632
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 294
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1632
Składniki
Drożdże, cukier,1/4 szklanki wody i 1-2 łyżki mąki - zrobić wszystko razem i pozostawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski , dodać sól, olej, 1/4 szklanki wody i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od rąk i stanie się puszyste.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Ciasto wysmarować sosem, posypać oregano i na to ułożyć pokruszony ser - ilość dowolna.
Zapiekać 10-15 minut.