Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza "na bogato"

Pizza na bogato

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 278

Dodano:

Odsłon: 462

Pizza która nie wymaga długiego czasu przygotowania - w sam raz na zrobienie po przyjściu z pracy

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pizza "na bogato"

Przygotowanie

  1. Robimy ciasto na pizzę:
    Drożdże rozrabiamy z cukrem i z 5 łyżkami wody
    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, olej, zaczyn z drożdży i resztę wody. Wodę możemy dolewać stopniowo - jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodajemy mąki

    Wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie

    Odstawiamy w misce przykryte ściereczką na czas przygotowywania reszty składników naszej pizzy.

  2. - Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach.

    - Brokuł gotujemy al'dente w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy chwilę na sitku żeby odciekł.

    - Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki

    - Paprykę myjemy i kroimy w paski,

    - Cebulę obieramy i kroimy w piórka

    - Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki

    - Papryczki jalapeno drobno siekamy dodajemy do sosu pomidorowego i mieszamy.

  3. Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni.

    Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.

    Ciasto delikatnie wałkujemy i przekładamy na wyłożoną papierem blachę - pamiętając żeby zostawić grubsze brzegi.

    - Smarujemy ciasto sosem pomidorowym z papryczkami jalapeno.
    - Posypujemy startym serem.
    - Rozkładamy plasterki pepperoni, pieczarki, czerwoną cebulę, brokuł, paprykę i czosnek.

  4. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 min

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń