Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza jest chrupiąca, pyszna, syta..............SMACZNEGO!!!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9236
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2675
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 226
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9236
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2675
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1188
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 226
Składniki
do misy robota wlać ciepłą wodę, wkruszyć drożdże, wsypać cukier, sól, wsypać mąki, wlać olej i hakiem robota wyrabiać ciasto z 10-12 minut - jeśli ciasto zbyt luźne to dosypać mąki pszennej lub gdy za zbite to dolać ciepłej wody - zostawić w misie przykryte na 1 godzinę do wyrośnięcia
blaszka z piekarnika z papierem do pieczenia - dłonie posmarować olejem, wyrośnięte ciasto parę razy zagnieść i dłońmi rozciągnąć na placek, na blaszce uformować pożądaną wielkość
użyłam domowy sos pomidorowy z chilli, posmarować nim ciasto, posypać oregano
wcześniej przygotować szpinak: na oleju zeszklić cebulę, czosnek, wsypać pokrojone liście szpinaku, doprawić do smaku, podsmażać z 3 minuty, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienie, wystudzić i rozsmarować na cieście
posypać pokruszoną fetą i rozbić na wierzchu jajka tak, aby się nie rozlało żółtko
piekarnik nagrzać do 220 C, grzanie góra/dół i piec około 30 minut, następnie ustawić termoobieg i przez 8-10 piec