Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to czysta wariacja na temat tego włoskiego przysmaku. Włoski w tej pizzy jest sos z dodatkiem mieszanki arrabbiata, amerykańskie dość grube i puszyste ciasto, a greckie obłożenia al'a sałatka grecka i sos tzatziki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Do miski przesiać mąkę, w środku zrobić wgłębienie i wkruszyć w nie drożdże i cukier. Wlać letnie mleko i zostawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać oliwę i sól. Wszystko razem zagniatamy, aż uzyskamy gładkie i elastyczne ciasto. Lekko oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką kuchenną. Odstawiamy na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na blasze tak by uzyskać okrągły placek. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym. Następnie posypujemy mozzarellą i pokruszoną fetą. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na tzatzyki i polewamy nimi pizzę. Wierzch posypujemy resztą pokrojonych składników. Pieczemy 15-25 minut na środkowym poziomie piekarnika w 250 stopniach C. Pizzę podajemy posypaną natką pietruszki.