Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Składniki
Drożdże + cukier + 1/3 szklanki ciepłej wody + 2 łyzki mąki= wymieszać i przykryć sciereczka na okolo 15 min. Do powstalego zaczynu dodac pozostale składniki i dobrze wyrobić ciasto. Odstawić na okolo pol godziny w cieple miejsce powinno podwoic się. W miedzy czasie robimy sos pomidorowy z ketchupu, bazylii i oregano. Kroimy szynkę w trójkąty, ananasa w kostkę i ścieramy żółty ser. Gdy ciasto podwoi swoją wielkość dzielimy je na pół i rozwałkowujemy. Grubość jest uzależniona od tego czy lubimy na cienkim cieście czy grubym. Smarujemy ketchupem na to sypiemy sera na gore szynka i ananaska. Ja nie dalam na gore sera ale mozna. Pieczemy okolo 15 min w 220 stopniach
Drugą połowę pizzy nie rozwałkowaną posmarowalam lekko olejem wsadzilam do woreczka i zamrozilam sobie :)