Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22942
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 513
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22942
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 513
Składniki
Drożdże + cukier + 1/3 szklanki ciepłej wody + 2 łyzki mąki= wymieszać i przykryć sciereczka na okolo 15 min. Do powstalego zaczynu dodac pozostale składniki i dobrze wyrobić ciasto. Odstawić na okolo pol godziny w cieple miejsce powinno podwoic się. W miedzy czasie robimy sos pomidorowy z ketchupu, bazylii i oregano. Kroimy szynkę w trójkąty, ananasa w kostkę i ścieramy żółty ser. Gdy ciasto podwoi swoją wielkość dzielimy je na pół i rozwałkowujemy. Grubość jest uzależniona od tego czy lubimy na cienkim cieście czy grubym. Smarujemy ketchupem na to sypiemy sera na gore szynka i ananaska. Ja nie dalam na gore sera ale mozna. Pieczemy okolo 15 min w 220 stopniach
Drugą połowę pizzy nie rozwałkowaną posmarowalam lekko olejem wsadzilam do woreczka i zamrozilam sobie :)