Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na przekąskę lub na obiad. Pożywne i smaczne.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Składniki
W połowie wody rozpuszczamy drożdże ,mieszamy. Do mąki dodajemy drożdże ,resztę wody ,oliwę ,sól. Ciasto zagniatamy tak aby nie kleiło się do ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie ciasto formujemy (na okrąg lub prostokąt-jak lubimy). Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym świeżym oregano ,połową mozzarelli ,układamy bakłażana (pokrojony na plastry) ,posypujemy posiekaną cebulą ,kładziemy pokrojonego pomidora ,pokrojoną w paski szynkę i posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 35 min w temperaturze 180°C.