Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na przekąskę lub na obiad. Pożywne i smaczne.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
W połowie wody rozpuszczamy drożdże ,mieszamy. Do mąki dodajemy drożdże ,resztę wody ,oliwę ,sól. Ciasto zagniatamy tak aby nie kleiło się do ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie ciasto formujemy (na okrąg lub prostokąt-jak lubimy). Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym świeżym oregano ,połową mozzarelli ,układamy bakłażana (pokrojony na plastry) ,posypujemy posiekaną cebulą ,kładziemy pokrojonego pomidora ,pokrojoną w paski szynkę i posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 35 min w temperaturze 180°C.