Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na przekąskę lub na obiad. Pożywne i smaczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2408
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2408
Składniki
W połowie wody rozpuszczamy drożdże ,mieszamy. Do mąki dodajemy drożdże ,resztę wody ,oliwę ,sól. Ciasto zagniatamy tak aby nie kleiło się do ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie ciasto formujemy (na okrąg lub prostokąt-jak lubimy). Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym świeżym oregano ,połową mozzarelli ,układamy bakłażana (pokrojony na plastry) ,posypujemy posiekaną cebulą ,kładziemy pokrojonego pomidora ,pokrojoną w paski szynkę i posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 35 min w temperaturze 180°C.