Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na przekąskę lub na obiad. Pożywne i smaczne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1210
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2247
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1210
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2247
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Składniki
W połowie wody rozpuszczamy drożdże ,mieszamy. Do mąki dodajemy drożdże ,resztę wody ,oliwę ,sól. Ciasto zagniatamy tak aby nie kleiło się do ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie ciasto formujemy (na okrąg lub prostokąt-jak lubimy). Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym świeżym oregano ,połową mozzarelli ,układamy bakłażana (pokrojony na plastry) ,posypujemy posiekaną cebulą ,kładziemy pokrojonego pomidora ,pokrojoną w paski szynkę i posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 35 min w temperaturze 180°C.