Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza, to moje uzależnienie ... uwielbiam, a ta własnej roboty ... smak bezcenny :-). Z tych składników ciasto wychodzi cienkie, takie jakie lubię najbardziej.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Farsz: Boczek pokroić w cienkie plasterki, smażyć na patelni do wytopienia tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przesmażyć do jej zrumienienia. Oczyszczone grzyby podgotować w osolonej wodzie, przełożyć na patelnię z cebulę i boczkiem, przyprawić solą i pieprzem i smażyć kilkanaście minut. Odstawić. Ciasto: drożdże pokruszyć do filiżanki, dodać cukier i mieszać łyżeczką do rozpuszczenia drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i rozpuszczone drożdże, wyrobić ręką gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dosypać trochę mąki (nie za duzo, żeby ciasto nie było twarde). Odstawić ciasto na ok. 30 min. aby trochę urosło. Blachę (tą największą, z piekarnika) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt wielkości blachy, przełożyć na blachę, posmarować ketchupem, posypać bazylią i oregano. Na wierzch wyłożyć grzyby z dodatkami i posypać całość startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)