Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza, to moje uzależnienie ... uwielbiam, a ta własnej roboty ... smak bezcenny :-). Z tych składników ciasto wychodzi cienkie, takie jakie lubię najbardziej.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 706
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 706
Składniki
Farsz: Boczek pokroić w cienkie plasterki, smażyć na patelni do wytopienia tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przesmażyć do jej zrumienienia. Oczyszczone grzyby podgotować w osolonej wodzie, przełożyć na patelnię z cebulę i boczkiem, przyprawić solą i pieprzem i smażyć kilkanaście minut. Odstawić. Ciasto: drożdże pokruszyć do filiżanki, dodać cukier i mieszać łyżeczką do rozpuszczenia drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i rozpuszczone drożdże, wyrobić ręką gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dosypać trochę mąki (nie za duzo, żeby ciasto nie było twarde). Odstawić ciasto na ok. 30 min. aby trochę urosło. Blachę (tą największą, z piekarnika) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt wielkości blachy, przełożyć na blachę, posmarować ketchupem, posypać bazylią i oregano. Na wierzch wyłożyć grzyby z dodatkami i posypać całość startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)