Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza, to moje uzależnienie ... uwielbiam, a ta własnej roboty ... smak bezcenny :-). Z tych składników ciasto wychodzi cienkie, takie jakie lubię najbardziej.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3981
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1724
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3981
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1724
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Składniki
Farsz: Boczek pokroić w cienkie plasterki, smażyć na patelni do wytopienia tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przesmażyć do jej zrumienienia. Oczyszczone grzyby podgotować w osolonej wodzie, przełożyć na patelnię z cebulę i boczkiem, przyprawić solą i pieprzem i smażyć kilkanaście minut. Odstawić. Ciasto: drożdże pokruszyć do filiżanki, dodać cukier i mieszać łyżeczką do rozpuszczenia drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i rozpuszczone drożdże, wyrobić ręką gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dosypać trochę mąki (nie za duzo, żeby ciasto nie było twarde). Odstawić ciasto na ok. 30 min. aby trochę urosło. Blachę (tą największą, z piekarnika) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt wielkości blachy, przełożyć na blachę, posmarować ketchupem, posypać bazylią i oregano. Na wierzch wyłożyć grzyby z dodatkami i posypać całość startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)