Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowej :) Dawny przepis ale ten sam smak :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8634
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118678
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8634
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3165
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2459
Składniki
1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą i papryką. 2. Z jajek, mąki i wody wyrobić ciasto mikserem dodać troszkę soli oraz suszoną natkę pietruszki. Pokroić parówki dodać do ciasta.. Wymieszać. 3. Rozgrzać olej, wylać ciasto, równo rozprowadzić, przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu. 4. Po około 7-8 minutach przewrócić placek na drugą stronę. Wierzch posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy/ ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki z cebulką i papryką, na to położyć 3 plasterki szynki konserwowej i wszystko posypać startym żółtym serem. Przykryć. Poczekać aż ser się roztopi. 5. Podawać z ulubionym sosem do pizzy lub z ketchupem.