Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowej :) Dawny przepis ale ten sam smak :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182072
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 234
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182072
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 234
Składniki
1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą i papryką. 2. Z jajek, mąki i wody wyrobić ciasto mikserem dodać troszkę soli oraz suszoną natkę pietruszki. Pokroić parówki dodać do ciasta.. Wymieszać. 3. Rozgrzać olej, wylać ciasto, równo rozprowadzić, przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu. 4. Po około 7-8 minutach przewrócić placek na drugą stronę. Wierzch posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy/ ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki z cebulką i papryką, na to położyć 3 plasterki szynki konserwowej i wszystko posypać startym żółtym serem. Przykryć. Poczekać aż ser się roztopi. 5. Podawać z ulubionym sosem do pizzy lub z ketchupem.