Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowej :) Dawny przepis ale ten sam smak :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą i papryką. 2. Z jajek, mąki i wody wyrobić ciasto mikserem dodać troszkę soli oraz suszoną natkę pietruszki. Pokroić parówki dodać do ciasta.. Wymieszać. 3. Rozgrzać olej, wylać ciasto, równo rozprowadzić, przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu. 4. Po około 7-8 minutach przewrócić placek na drugą stronę. Wierzch posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy/ ziołami prowansalskimi, wyłożyć pieczarki z cebulką i papryką, na to położyć 3 plasterki szynki konserwowej i wszystko posypać startym żółtym serem. Przykryć. Poczekać aż ser się roztopi. 5. Podawać z ulubionym sosem do pizzy lub z ketchupem.