Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiamy ser, a w szczególności na pizzy! Im więcej sera, tym wszystko staje się lepsze, a dodatkowe kalorie nie mają znaczenia. Czemu więc nie dodać sera także do ciasta? Oto przepis na pizzę z serowymi brzegami. To prawdziwa gratka dla miłośników sera. W tej wersji dodano mozzarellę, ale jeśli wolisz, wybierz cheddar czy kozi ser. Mieszaj smaki, modyfikuj i ciesz się tym daniem po swojemu!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3960
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1705
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3960
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1705
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę, drożdże i sól.
W rondelku podgrzej ze sobą wodę i oliwę do temperatury ok. 50 st. Celsjusza. Dodaj do suchych składników i dokładnie wymieszaj łyżką.
Wyrabiaj ciasto rękoma przez ok. 15 minut, a następnie przenieś je na podsypaną mąką stolnicę. Odstaw je na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy ok. 35 cm. Patelnię do pieczenia pizzy wysmaruj olejem. Przenieś do niej ciasto.
Ser mozzarella pokrój na cienkie paseczki. Jeśli używasz sera z zalewy, dobrze ją odsącz, a ser osusz przed położeniem na pizzy.
Paseczki sera rozmieść wzdłuż brzegów pizzy. Zawiń brzegi do wewnątrz i dobrze sklej. Na pizzy połóż ulubione, wstępnie przygotowane składniki.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 st. Celsjusza. Pizzę z serowymi brzegami piecz przez ok. 15 minut, do zrumienienia brzegów.