Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza na cienkim spodzie, z szynką, oliwkami i serem.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 205
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14985
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 205
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14985
Składniki
Mąkę wsypać do miseczki, zrobić dołek, dodać drożdże, sól, cukier. zalać drożdże odrobiną ciepłej wody i rozmieszać. Odstawić aby drożdże podrosły, dodać olej, pół szklanki ciepłej wody i wyrobić ciasto. Pozostawić w cieple na pół godziny. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować. Posmarować placek koncentratem pomidorowym rozcieńczonym wodą tak aby dało się rozprowadzić na cieście. Ułożyć wędlinę drobiową lub salami, oliwki i posypać ziołami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Zetrzeć ser na tarce z grubymi oczkami. Posypać podpieczoną pizzę i piec kolejne 10 minut aby ser się roztopił. Podawać z sosem czosnkowym, pomidorowym lub ketchupem.