Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo dobre. Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 197
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 228
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 298
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 52
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 197
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 228
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 298
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać oregano. Do dwóch szklanek wlać trochę ciepłej wody, w jednej rozpuścić drożdże z cukrem, w drugiej sól. Do mąki dodać resztę wody i olej. Zarobić ciasto, następnie dodać rozpuszczone drożdże, cały czas wyrabiając ciasto, po jakimś czasie dodać wodę z solą. Dokładnie wyrobić ciasto i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny.
Gdy ciasto wyrośnie podzielić na 4 części. Rozwałkować na blaszce od piekarnika w kształcie koła, podsypać mąką krupczatką. Zawinąć rogi pizzy. Pizzę posmarować przecierem pomidorowym, posypać przyprawą, nałożyć szynkę (pokrojoną lub w plasterkach). Posypać startym serem żółtym. Piec w nagrzanym piekarniku na samym dole w 220 stopniach, ok. 11 minut. SMACZNEGO!