Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniwki obrać pokroić w grube plastry i ugotować na pół twardo
Mąkę wsypać do miski dodać wodę gazowana lub piwo, przyprawę do ziemniaków, olej, sól i droższe i suche rozrobione z ciepła wodą. Ciasto wymieszać, w razie potrzeby dodać wody lub mąki
Gotowe ciasto rozłożyć na blachę obsypana mąka. Posypać serem startym na tarce, następnie rozmarynem i ziemniakami.
Ciasto pięć w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Czosnek obrać pokroić w plasterki zalać oliwa odstawić na czas pieczenia ciasta
Gotowe ciasto posypać rozmarynem i solą a następnie polać obficie oliwa. Smacznego