Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 78
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 78
Składniki
Ziemniwki obrać pokroić w grube plastry i ugotować na pół twardo
Mąkę wsypać do miski dodać wodę gazowana lub piwo, przyprawę do ziemniaków, olej, sól i droższe i suche rozrobione z ciepła wodą. Ciasto wymieszać, w razie potrzeby dodać wody lub mąki
Gotowe ciasto rozłożyć na blachę obsypana mąka. Posypać serem startym na tarce, następnie rozmarynem i ziemniakami.
Ciasto pięć w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Czosnek obrać pokroić w plasterki zalać oliwa odstawić na czas pieczenia ciasta
Gotowe ciasto posypać rozmarynem i solą a następnie polać obficie oliwa. Smacznego