Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na inną, ale równie smaczną i aromatyczną wersję pizzy na ciście ziemniaczanym. Ciasto jest bezglutenowe i nie zawiera drożdży.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18610
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 60
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18610
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30726
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Następnie rozbijamy je tłuczkiem, dodajemy mąkę gryczaną, sól do smaku i zagniatamy ciasto.
Ser Cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Następnie przygotowujemy prosty sos do pizzy: Do miseczki dodajemy koncentrat pomidorowy, przegotowaną wodę, łyżkę octu jabłkowego, cukier brzozowy, sól, zioła prowansalskie i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku - wszystko dokładnie mieszamy.
Blachę, w której będziemy piec pizzę smarujemy dokładnie oliwą z oliwek. Formę wykładamy rozwałkowanym ciastem ziemniaczanym, które smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem Cheddar. Następnie układamy tuńczyka, oliwki i posypujemy wszystko oregano*. * możemy użyć innych dodatków. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut.
Na upieczoną pizzę układamy świeże listki bazylii. Życzę smacznego! :)