Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest chrupiąca, smaczna, syta..................SMACZNEGO!!!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 830
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 217
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 830
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 217
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże świeże, wlać ciepłą wodę i rozmieszać, następnie wsypać mąkę pszenną typ 500, mąkę żytnią typ 2000, sól, olej i hakiem robota wyrabiać z 10 minut
ciasto posypać mąką pszenną, przykryć i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia
ciasto na stolnicy rozwałkować i na blasze na papierze do pieczenia rozciągnąć do wielkości blachy, posmarować ostrym sosem pomidorowym, posypać oregano
na oleju zeszklić pokrojoną porę, czosnek, dodać drobno pokrojony, opłukany szpinak, kucharka i podsmażać mieszając do odparowania wody, wystudzony szpinak rozsmarować na cieście
na szpinaku poukładać pokrojone pomidory, mozzarellę
piec w 200 C około 35-40 minut na 2 poziomie, grzanie góra/dół - pizzę kroić lekko przestudzoną