Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest chrupiąca, smaczna, syta..................SMACZNEGO!!!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże świeże, wlać ciepłą wodę i rozmieszać, następnie wsypać mąkę pszenną typ 500, mąkę żytnią typ 2000, sól, olej i hakiem robota wyrabiać z 10 minut
ciasto posypać mąką pszenną, przykryć i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia
ciasto na stolnicy rozwałkować i na blasze na papierze do pieczenia rozciągnąć do wielkości blachy, posmarować ostrym sosem pomidorowym, posypać oregano
na oleju zeszklić pokrojoną porę, czosnek, dodać drobno pokrojony, opłukany szpinak, kucharka i podsmażać mieszając do odparowania wody, wystudzony szpinak rozsmarować na cieście
na szpinaku poukładać pokrojone pomidory, mozzarellę
piec w 200 C około 35-40 minut na 2 poziomie, grzanie góra/dół - pizzę kroić lekko przestudzoną