Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pizzerinki z dodatkiem szparagów, cebuli i kiełbaski. Idealnie pasują z ulubionym sosem. Są bardzo smaczne również na zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Składniki
Ciepłą wodę wlewamy do miski. Wsypujemy drożdże, sól, cukier i bazylię. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto. Na koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Ciasto dzielimy na kuleczki ( kuleczka wielkości mandarynki). Spłaszczamy i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Każdy placek smarujemy kechupem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Szparagi kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Na każdy placek układamy kilka cebulę, kiełbaskę i szaparagi, posypujemy serem.
Posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz suszoną bazylią. Pieczemy 20-25 minut w 190 stopniach. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego ;)