Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pizzerinki z dodatkiem szparagów, cebuli i kiełbaski. Idealnie pasują z ulubionym sosem. Są bardzo smaczne również na zimno.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 108
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 180
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14970
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 108
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 180
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14970
Składniki
Ciepłą wodę wlewamy do miski. Wsypujemy drożdże, sól, cukier i bazylię. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy rozczyn i zagniatamy ciasto. Na koniec wlewamy rozpuszczone masło i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Ciasto dzielimy na kuleczki ( kuleczka wielkości mandarynki). Spłaszczamy i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Każdy placek smarujemy kechupem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w plasterki. Szparagi kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Na każdy placek układamy kilka cebulę, kiełbaskę i szaparagi, posypujemy serem.
Posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz suszoną bazylią. Pieczemy 20-25 minut w 190 stopniach. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego ;)