Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawde fjany przepis na szybką prosta pizzę, mozna do niej użyc to co ma sie w lodówce ( chcoiaz wiadomo ze bez podstawowych składników się nie obedzie). Do wyrabiana ciasta polecam zaprzęgnąć jakiegos mężczyznę :-) niech ma swój udział...... nie tylko w konsumpcji !
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7203
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7203
Składniki
Ciasto: Podgrzać mleko i rozpuścić w nim drożdże, dodać cukier i posypać mąką, odstawić na kilkanaście minut, jak urośnie dodać wszystkie składniki wyrobić ciasto odstawić na 30 minut i znów je wyrobić zostawić do wyrośnięcia i uformować na blasze. W tym czasie robimy sos. zeszklić cebulkę, dodać pomidory lub sos. kiedy sos zgęstnieje dodajemy czosnek. Ciasto układamy na wysmarowanej oliwą blaszce i smarujemy sosem by posypać ziołem........prowansalskim :). Na Patelni polecam poddusic pieczarki jesli sa surowe w przeciwnym wyapdku podczas pieczenia mogą się "wyuszyć" Jesli uzywamy marynowanych wystarczy je wcześniej odsączyć. Na Cieście posmarowanym sosem układamy pieczarki, wędlinę,paprykę, oraz kukurydze i oliwki na koniec mozna jeszcze sypnąć przyprawe do pizzy, wtedy zapach unosi się na całej klatce shcodzowej i wszyscy sąsiedzi nagle schodzą się by pożyczyc cukier :) na końcu sypiemy serem. Polecam trzeć ser na grubej tarc., Pieczemy ok. 40 minut w temp 170-180 *. paluszki lizać