Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3120
Dodano: 16.09.2019
Odsłon: 14784
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Startą cukinię mocno odciskamy. Szynkę kroimy w paski. Czosnek przeciskamy, a resztę warzyw kroimy. Mozzarellę kroimy na małe kostki. Wszystko razem mieszamy z jajkiem, mąką i pieprzem i ziołami.
Masę przekładamy do natłuszczonej formy keksowej. Posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Zostawiamy do ostudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Możemy podać od razu lub odgrzać następnego dnia - chlebek tylko zyska na smaku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

konhambos 20 września 2019Zgłoś do usunięcia
pyszny1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 18 września 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny pomysl!2 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 18 września 2019Zgłoś do usunięcia
Jutro go piekę.Świetny przepis!2 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 17 września 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 16 września 2019Zgłoś do usunięcia
super chlebek3 Kto głosował? | Odpowiedz

ekspresjawkuchni 16 września 2019Zgłoś do usunięcia
Fantastyczny przepis, na pewno wypróbuję :)4 Kto głosował? | Odpowiedz