Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia,łyżka,łyżeczka,tarka,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Składniki
FARSZ: Łopatkę kroimy w paski o grubości około 2-2,5 cm ,doprawiamy solą i pieprzem ,majerankiem i słodką papryką,następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wszystko razem smażymy na oleju do zarumienienia,następnie zalewamy wodą.Następnie obieramy i kroimy drobno cebulę podsmażamy i dodajemy do mięsa.Bierzemy śmietanę i mieszamy dokładnie z mąką tak aby nie powstały grudki dodajemy do mięsa i mieszamy,dodajemy paprykę ostrą do gotującego się delikatnie mięsa.Farsz całość gotujemy około 20-25 minut.Jak farsz się dusi my zabieramy się za placki. PLACKI: Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce (małe oczka).Cebulę obieramy,siekamy i dodajemy do ziemniaków,następnie dodajemy mąkę i jajko oraz doprawiamy pieprzem i solą dokładnie wszystko mieszamy,.Placki smażymy na gorącym oleju z dwóch stron do przyrumienienia a później odsączamy z tłuszczu kładąc na papierowym ręczniku.Placki polewamy wcześniej przygotowany sosem gulaszowym.