Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patelnia,łyżka,łyżeczka,tarka,
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Składniki
FARSZ: Łopatkę kroimy w paski o grubości około 2-2,5 cm ,doprawiamy solą i pieprzem ,majerankiem i słodką papryką,następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wszystko razem smażymy na oleju do zarumienienia,następnie zalewamy wodą.Następnie obieramy i kroimy drobno cebulę podsmażamy i dodajemy do mięsa.Bierzemy śmietanę i mieszamy dokładnie z mąką tak aby nie powstały grudki dodajemy do mięsa i mieszamy,dodajemy paprykę ostrą do gotującego się delikatnie mięsa.Farsz całość gotujemy około 20-25 minut.Jak farsz się dusi my zabieramy się za placki. PLACKI: Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce (małe oczka).Cebulę obieramy,siekamy i dodajemy do ziemniaków,następnie dodajemy mąkę i jajko oraz doprawiamy pieprzem i solą dokładnie wszystko mieszamy,.Placki smażymy na gorącym oleju z dwóch stron do przyrumienienia a później odsączamy z tłuszczu kładąc na papierowym ręczniku.Placki polewamy wcześniej przygotowany sosem gulaszowym.